Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szükséges eszközök és beszerzésük

Kalitkák

A papagájnak jó minőségű, tágas kalitkára van szüksége. A kis kalitkák agressziót és más viselkedésbeli problémákat okozhatnak, az olcsó darabok pedig lehet, hogy mérgező elemeket tartalmazó fémekből készültek. Ha a kalitkát használtan vesszük, gondosan tisztítsuk meg, és fertőtlenítsük valamilyen vírusölő készítménnyel! Fontos, hogy néhány rács ne csak függőleges, hanem vízszintes is legyen, hogy a papagáj könnyebben tudjon körbekapaszkodni. Ha a papagáj kora reggel hangoskodik, vagy olyan helyen áll, ahol autólámpák vagy biztonsági fények zavarhatják a madarat, a sötétítő jó megoldás lehet.

Játékok

A játékoknak fontos szerepük van abban, hogy a papagájokkal elfogadtassunk mindenféle szokatlan formákat és anyagokat, illetve, hogy segítsenek kialakítani a madarak természetes kíváncsiságát, táplálékszerző viselkedését. A műanyag játékok nem jók az arák és més erős csőrü fajok számára. Vásárlás előtt gondosan vizsgáljuk meg a játékokat. Egyértelmű, hogy nem lehetnek rajtuk nyílások vagy éles felületek. A legtöbb papagáj a természetes anyagokat és színeket részesíti előnyben. A kifinomultabb intelligenciájú fajoknak fejtörőt is vehetünk; a papagájnak egy sor elemet kell kapcsolnia ahhoz, hogy a benne lévő jutalomhoz hozzájusson. Az ilyen játékok hosszú időre lefoglalhatják a madarat.

Fiatal papagáj vásárlása

Jákó pl. vehetünk 14 hetes korban. Minden fiatal papagájnak sötét a szeme, arcán lévő bőre világosabb, puhábbnak tetszik a tollazata, a jákópapagáj szeme kb. 18 hónap alatt lassan változik szürkéről sárgára.

Honnan vegyünk papagájt?

Általában az a legcélravezetőbb ha tenyésztőtől vásárolunk. Az azonnal az árra rátérő tenyésztőkkel szemben inkább olyat részesítsünk előnyben, aki feltesz néhány kérdést, hogy meggyőződjön: megfelelő gondozói leszünk-e a madarainak. Könnyen lehet, hogy a fiatal papagájt vásárló vevő elmulasztja körültekintően megfigyelni, hogyan tartják, hogyan etetik a madarat. Legyünk óvatosak, ha a madarat olcsón vagy ingyen adják; lehet hogy a madárnak súlyos viselkedésbeli problémái vannak, lehet, hogy vadon befogott papagáj, amely soha nem lesz szelíd, és nem alkalmas szobamadárnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Most: 1
Összes: 27667
30 nap: 1780
24 óra: 52